Web Analytics Made Easy - Statcounter

جوانترین سنگ تراش استان یزد از عدم آموزش این رشته صنایع دستی گلایه دارد ولی در عین حال مسئول میراث فرهنگی مهریز از تخصیص اعتباری برای آموزش این رشته هنری خبر می‏‌دهد.

«حسین زارع بیدکی» جوانترین سنگ تراش استان یزد در گفت‏‌و‏گو با خبرنگار ایسنا،با اشاره به این که رشته سنگ‏‌تراشی یکی از سخت‏‌ترین رشته‎های صنایع دستی است، اظهار می‏‌کند: هر چند که این رشته صنایع دستی سخت و دیرینه‌ است، در بحث آموزش آن کار خاصی نشده و حمایت چندانی صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که ماندگاری و دوام این رشته نیازمند توجه به مقوله آموزش است، خاطرنشان می‎کند: اگر کارگاه سنگ تراشی راه بیفتد، آموزش هم امکان پذیر می‌شود.

به گفته وی، در حوزه سنگ تراشی مقوله‌های مرتبط با این حوزه مانند حجم پردازی، قلم زنی و نوع آن، زرکوبی و ریخته‌گری، مباحثی تخصصی و نیازمند آموزش هستند.

این هنرمند جوان مهریزی در ادامه نقوش بکار برده در سنگ‎تراشی را از المان‌ها و نقوش مرتبط با یزد و نقوش معناداری مانند سیمرغ، گل انار، باغ گل و سایر نقوش می‎خواند که نیازمند آموزش هستند.

وی در رابطه با بازار کار این رشته نیز تصریح می‏‌کند: متاسفانه بازار این هنر در ایران اصلاً جوابگو نیست به ویژه از آنجایی که هزینه‌ها و نوع کار آن شوار و زمانبر است لذا تامین بازار آن نیز کار دشواری است.

وی با بیان این که ساخت یک هاونگ بیش از 40 روز زمان می‏‌برد، عنوان می‏‌کند: بازار خارجی این کالا بسیار مطبوع است به طوری که سفارشات خارجی محصولات سنگ تراشی بالاست اما از آنجایی که تیراژ سفارشات بالا و نیرو ناکافی است، نمی‌‏توانیم بازار این محصول را تامین کنیم.

زارع بیدکی مزد کار سنگ تراشی را روزانه مبلغ 400 هزار تومان ذکر می‏‌کند و می‎گوید: تعداد داوطلبان این رشته از صنایع دستی کم است ولی با آموزش می‏‌توانیم جوانان را به این رشته جذب کنیم.

در عین حال «مجاهد کرباسی» مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهریز با اشاره به تخصیص اعتبار به آموزش رشته‌های صنایع دستی به ویژه جهت هنرمندانی که کارت مهارت گرفته‌اند، به خبرنگار ایسنا می‏‌گوید: میراث فرهنگی ضمن تخصیص اعتبار به برگزاری دوره‌های آموزش و آماده‌سازی هنرمندان،در زمینه بازاریابی و بازارسازی نیز تسهیلات کم بهره‌ای را به هنرمندان اختصاص می‌دهد.

وی می‎افزاید: در مورد کارگاه برای تخصیص اعتبار و تجهیز کارگاه باید هنرمندان نیز پیگیری و مراجعه کنند.

وی سنگ‏‌تراشی مهریز را یکی از رشته‌های سخت و منحصر بفرد عنوان می‎کند و می‎گوید: این رشته در سال 95 با شماره 1308 به ثبت ملی رسیده است لذا در نمایشگاه‏‌های صنایع دستی غرفه‎ای به منظور شناسایی و معرفی بیشتر آن اختصاص دادیم.

این مسئول شرکت در نمایشگاه‌ها را راهکاری برای معرفی این رشته و به تبع آن صنایع دستی و گردشگری مهریز می‎داند و تصریح می‏‌کند: در حال حاضر 30 هنرمند در رشته‌های ترکه‌بافی، سنگ‌تراشی و چاقوسازی که رشته‏‌های ثبت شده در فهرست آثار ملی هستند و همچنین در رشته‎های دیگری مانند چوب‌کاری و نگین تراشی در شهرستان مهریز فعالیت خوبی دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری سنگ تراشی مهريز يزد آموزش صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۱۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین امیر کلالی اظهار کرد: در راستای تکالیف مأموریتی و ایجاد انگیزه و حمایت از هنرمندان صنایع دستی مشهد مقدس، با پیگیری صورت پذیرفته و تنظیم لیست متقاضیان جدید بیمه تأمین اجتماعی در حوزه صنایع دستی، تعداد ۱۰۹ نفر متقاضی جدید از هنرمندان فعال صنایع دستی مشهد مقدس به افراد تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی اضافه شده و در مجموع بیش از ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی در مشهد از بیمه تأمین اجتماعی برخوردار شدند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد ادامه داد: نظر به ابلاغ دستورالعمل وزارتخانه در سال ۱۴۰۲ و با عنایت به دستور ریاست جمهوری و موافقت سازمان برنامه و بودجه در خصوص بیمه کردن افراد جدید از شاغلان صنایع دستی شناسه دار و در اجرای قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی مصوب ۹۶/۱۱/۱۸، تعداد ۲۸۶ نفر متقاضی جدید در استان خراسان رضوی مورد تأیید وزارتخانه و سازمان تأمین اجتماعی قرار گرفتند که از این تعداد ۱۰۹ نفر از هنرمندان مشهد مقدس هستند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه با پیگیری و اطلاع رسانی خوبی که در مشهد مقدس انجام شد، شاهد افزایش تعداد هنرمندان بیمه شده در سطح شهرستان بودیم.

امیرکلالی یادآور شد: متقاضیان معرفی شده پس از تکمیل مدارک از جمله ارائه کارت مهارت فنی و حرفه‌ای، معتبر بودن پروانه فعالیت و سایر شرایط ابلاغ شده قانونی می‌توانند تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی در قالب بیمه قالیبافان و شاغلان صنایع دستی قرار گیرند.

کد خبر 6098187

دیگر خبرها

  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان به پروژه‌های گردشگری
  • ۳۵۰ هنرمند یزدی بیمه می‌شوند
  • دریافت مهر اصالت برای پنج اثر از صنعتگران و هنرمندان چابهار
  • کشت الیاف «وش و کنف»؛ اقتصاد سبز در مازندران
  • جشنواره گردشگری جاده ابریشم سمنان برگزار می‌شود
  • علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود
  • جشنواره چومچه خاتون در شهرستان کوثر برگزار می‌شود
  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس