Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-09@05:09:40 GMT

بازاری در آن سوی مرزها که نادیده گرفته می شود؛

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۷۶۷۵۴

بازاری در آن سوی مرزها که نادیده گرفته می شود؛

ایران با داشتن ظرفیت های معدنی ویژه و همجواری با کشورهای همسایه ظرفیت خوبی را در زمینه تراش و صادرات سنگ های زینتی قیمتی و نیمه قیمتی دارد که اشتغال زایی و جهش تولید در این حرفه نیازمند حمایت است.

به گزارش مشرق، سیستان و بلوچستان را به جرئت می توان در فهرست مهم ترین استان ها در زمینه معدن و سنگ های زینتی به شمار آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استان دارای معادن زیادی است و به همین دلیل رنگین کمان معادن ایران نام گرفته، در این میان سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی زیادی هم دراستان دیده می شود.

با مطالعه پیشینه تاریخی شهر سوخته به عنوان خاستگاه علم گوهرتراشی و سنگ تراشی و ظرفیت های ویژه معدنی در این خطه از کشور و راه اندازی کارگاه های کوچک تراش سنگ می توان اقتصاد خرد جنوب شرق را متحول کرد.

تراش سنگ های زینتی هنری، پر طرفدار که نیازمند حمایت مسئولان است

علیرضا شیری یکی از کارآفرینان موفق زاهدانی در حرفه جواهرسازی و گوهرتراشی در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: افزود: 18 سال پیش از تهران به زاهدان مهاجرت کردم و با توجه به تجربیاتی که از گذشته در زمینه طلا و جواهر سازی در تهران کسب کرده بودم کارگاهی در شهر زاهدان با هدف کم کردن نرخ بیکاری راه اندازی کردم.

وی ادامه داد: در این کارگاه 18 حرفه از طراحی طلا و جواهر تا آبکاری گوهر تراشی، گوهرنشانی را آموزش دادم تا کارآموزان بتوانند تولید ثروت داشته باشند و 85 نفر آموزش های مورد نیاز را کسب کردند که 50 نفر از آنان وارد بازار کار شدند.

این کارآفرین ادامه داد: "گارنت" گران قیمت ترین سنگ جواهر دنیا است که آن را تراش داده و بر روی آن کار می کنیم و پس از تراش به کشورهای اروپایی صادر می شود.

شیری خاطر نشان کرد: با توجه به همسایگی با افغانستان و وجود معادن یاقوت و زمرد در این کشور، سنگ به صورت ترانزیت وارد استان و پس از تراش به دیگر نقاط صادر می شود.

وی گفت: در سال جهش تولید این هنر در صورت حمایت مسئولان می تواند اشتغال خوبی در بین جوانان ایجاد کند، کار با سنگ های قیمتی بسیار ظریف و خوب است و از آن استقبال می شود و چنانچه در این کار طرح های خاص و نمونه ای ارائه دهیم بازار کار بسیار خوبی خواهد داشت.

بازدید اعضای کمیسیون صنایع و معادن موثر در شناسایی ظرفیت های معدنی 

عبدالناصر درخشان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی هم در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: سیستان و بلوچستان از لحاظ منابع معدنی استان بکری است و نیاز به اکتشافات زیادی دارد که متاسفانه آن ها انجام نشده است.

وی ادامه داد: جلسات متعددی را با مسئولان استانی در اداره کل صمت برگزار کردیم و با مدیرکل مربوطه هم درباره پهنه های معدنی استان به ویژه در حوزه انتخابیه بنده در مناطق ایرانشهر، بزمان، لاشار و فنوج منابع غنی وجود دارد صحبت شده است.

نماینده حوزه انتخابیه ایرانشهر،سرباز،دلگان،فنوج،بمپور،راسک و بخش های بنت،لاشار، آشار و آهوران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگرچه اقداماتی در معدن طلای بزمان، کرومیت، منگنز انجام می شود اما در حدی نیست که ما را اغنا کند.

درخشان ادامه داد: تمام تلاش خود را به کار می گیریم که عزم جدی تری در این زمینه ایجاد شود و بتواند از نظر اشتغال به اقتصاد مملکت و مردم محلی کند.

وی خاطرنشان کرد: در کمیسیون صنایع و معادن به ویژه کمیته معدن آن برنامه هایی برای این موضوع داریم و تلاش می کنیم اعضای این کمیسیون بازدیدی در حوزه انتخابیه بنده و سیستان و بلوچستان داشته باشند و ظرفیت های معدنی استان شناخته شود تا نتیجه بهتری بگیریم.

صادرات سنگ های تراش خورده به کشورهای هم جوار

علیرضا جلالزایی، مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان نیز در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: یکی از مهم ترین شاخه های صنایع دستی سیستان و بلوچستان سنگ های تزئینی و قیمتی است که تاثیرگذاری خاصی دارد.

وی ادامه داد: معمولا سنگ ها را از معادن سیستان و بلوچستان یا خارج از استان به صورت خام و بدون اینکه فرآوری شود به استان می آوریم و توسط صنعتگرانی که تاثیرگذار هستند تراش داده می شود و به دست مصرف کننده می رسد.

این مقام مسئول تصریح کرد: هنرمندان و صنعتگران این رشته می توانند در زمینه سنگ های تزئینی و قیمتی کمک حال صنایع دستی سیستان و بلوچستان باشند و به آن ها شکل و شمایل دهند که بر اساس سلایق و علایق مشتری ها در اختیار آن ها قرار گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: ما در خانه خلاق صنایع دستی پردازنده داریم و در حال کار هستند بر اساس علایق مردم مراجعه کننده صنعتگران کار می کنند و به ادامه راه ترغیب می شوند.

جلالزایی اظهار کرد: نمایشگاه صنایع دستی در مرکز استان در خانه خلاق وجود دارد که 2 غرفه هم مربوط به سنگ های تزئینی است و فروش خوبی هم دارد.

وی عنوان کرد: این سنگ ها هم به کشورهای هم جوار، افغانستان پاکستان و حاشیه خلیج فارس، صادر می شوند که مورد استقبال خوبی قرار گرفته است.

برگزاری دوره های افزایش مهارت در دستور کار

این مقام مسئول اظهارامیدواری کرد: در آینده بتوانیم مرکز تخصصی سنگ های قیمتی و تزئینی با محوریت خود سنگ ها و کارگاه هایی در این زمینه افتتاح کنیم که لازم است تعداد صنعتگران در این زمینه بیشتر باشد و شناسایی شوند و برروی مهارت آموزی آن ها بیشتر کار شود.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: در اداره میراث فرهنگی زابل دستگاه های تراش سنگ را داریم و در زاهدان و دیگر شهرستان های استان بر روی تراش سنگ های قیمتی کار می شود.

جلالزایی گفت: با برگزاری دوره ها و کلاس های آموزشی می توان سطح آگاهی هنرمندان این رشته را نسبت به نوع تراش، صیقل دادن و کارکرد سنگ های قیمتی افزایش داد.

وی اظهار کرد: از برگزاری کلاس ها و دوره های آموزشی و دعوت از اساتید صاحبنام و اهل فن برای صنعتگرانی که در این رشته کار می کنند استقبال خوبی شده و امیدواریم بعد از کرونا بتوانیم با محوریت خاص و نگاه ویژه به سنگ های قیمتی نمایشگاه های فصلی و یک نمایشگاه دائمی افتتاح کنیم و مورد استقبال افراد باشد.

پرداخت تسهیلات به تراشکاران سنگ های قیمتی در قالب مشاغل خانگی

این مقام مسئول ادامه داد: مطابق با هر کدام از شاخه های صنایع دستی به افرادی که در این موضوع ورود کنند تسهیلات هم  داده می شود و بنابر نیازمندی آن ها و دغدغه هایی که ما در زمینه صنایع دستی داریم و مجوزها و گواهی نامه هایی که ارائه می دهند تحت عنوان تسهیلات ارزان قفیمت و کم بهره به آن ها پرداخت می شود.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: این حرفه در زمره مشاغل خانگی و صنایع خرد قرار می گیرد که قطعا حمایت و به بانک های عامل معرفی می شود تا از تسهیلاتی که در این زمینه است بهره ببرند و در تقویت خود اقدام کنند.

منبع: عصر هامون

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا شهید محسن فخری زاده سنگ قیمتی صادرات افغانستان سیستان و بلوچستان مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان سنگ های قیمتی تراش سنگ سنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۶۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو در فروردین و اردیبهشت چقدر نوسان داشت؟ / منحنی قیمت خودرو در بازار روندی نزولی دارد

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت منحنی قیمت خودرو در بازار آزاد هرچند این روزها و نسبت به نیمه فروردین روندی نزولی به خود گرفته، بااین‌حال کف قیمت هنوز فاصله‌ای طولانی با رکوردهای قیمتی اواسط اسفند پارسال دارد.اطلاعات رسیده از بازار خودرو، حکایت از آرامش قیمتی کلی و حتی در مورد برخی خودروها افت قیمت دارد؛ ضمن اینکه ظاهرا خرید و فروش چندانی نیز صورت نمی‌گیرد. میانگین قیمت 10 خودروی منتخب داخلی و مونتاژی در نیمه اردیبهشت امسال، افت حدودا سه‌درصدی را نسبت به نیمه فروردین به خود می‌بیند. در فروردین امسال به دلایل مختلف به‌خصوص رشد انتظارات تورمی، صعود قیمت ارز و تحولات منطقه‌ای، قیمت خودرو نیز روندی افزایشی به خود گرفت، به نحوی که مرزهای قیمتی حسابی جابه‌جا شد. برخی خودروهای داخلی به قیمت بالای یک‌میلیارد تومان رسیدند و برخی دیگر نیز از 500میلیون تومان رد شدند. در این ماه، ارز رشد قیمت قابل‌توجهی به ثبت رساند، تا حدی که در مقطعی (پاسخ پهپادی و موشکی ایران به حملات رژیم صهیونیستی) قیمت دلار برای چند ساعت به 70هزار تومان هم رسید. هرچند در چنین رویدادهایی معمولا کالاهایی مانند خودرو روند قیمتی نزولی به خود می‌گیرند اما در فروردین، بازار خودرو بیشتر از بازار ارز خط گرفت تا آژیر جنگ. از همین رو قیمت خودرو تقریبا پابه‌پای ارز پیش رفت و کم نیاورد، به نحوی که در اواخر فروردین منحنی قیمت به اوج رسید. اما اتفاقات سیاسی رخ‌داده، به‌خصوص به وقوع پیوستن پیش‌بینی‌ها مبنی بر بروز جنگ، از انتظارات تورمی کاست و قیمت ارز را هم کاهشی کرد. در نتیجه، بازار خودرو نیز روند نزولی خود را از اواخر فروردین سر گرفت، روندی که تا به امروز کم‌وبیش ادامه داشته است. در حال حاضر معاملات چندانی در بازار خودروهای صفرکیلومتر صورت نمی‌گیرد و آرامشی نسبی بر منحنی قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی سایه انداخته است. به نظر می‌رسد این روند مشروط بر اینکه اتفاقات تحریک‌کننده‌ای مانند وقایع سیاسی، به‌خصوص تنش‌های منطقه‌ای، رخ ندهد، به صورت نسبی ادامه‌دار خواهد بود. چنین اتفاقاتی می‌تواند زمینه‌ساز رشد انتظارات تورمی و قیمت ارز شود و به تبع آنها، منحنی قیمت در بازار خودرو هم رشد می‌کند. البته در سال جاری مسائل سیاسی دیگری نیز هست که می‌تواند به صورت غیرمستقیم منحنی قیمت خودرو را جابه‌جا کند، از جمله نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در آبان‌ماه امسال و همچنین توافقات احتمالی هسته‌ای. همچنین پیروز نشدن دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، می‌تواند به کاهش انتظارات تورمی و قیمت ارز منجر شود و خیر آن به بازار خودرو هم خواهد رسید. از آن سو با رخ دادن اتفاقی مانند پیروزی ترامپ در انتخابات پیش روی آمریکا (با توجه به مواضع تندش در قبال ایران) می‌تواند منجر به رشد انتظارات و صعود قیمت ارز و در نتیجه، ثبت رکوردهای قیمتی جدید در بازار خودرو شود.

البته جدا از مسائل سیاسی و تنش‌های منطقه‌ای که می‌تواند صعود قیمت ارز و انتظارات تورمی را بار دیگر رقم بزند، اصلاح قیمت کارخانه‌ای خودروها نیز منجر به رشد قیمت در بازار آزاد خواهد شد. خودروسازان در انتظار اقدام وزارت صمت مبنی بر صدور مجوز افزایش قیمت محصولاتشان هستند، اتفاقی که به نظر می‌رسد دیر و زود دارد، اما سوخت‌وسوز نه. از آخرین اصلاح رسمی قیمت خودروهای داخلی بیش از یک سال می‌گذرد و سیاستگذار فعلا رسما حرفی از صدور مجوز جدید برای تغییر قیمت کارخانه‌ای خودروها نزده است. تجربه نشان می‌دهد به دلیل فاصله بسیار زیاد بین قیمت کارخانه و بازار خودروها، افزایش قیمت در مبدا، قیمت در بازار آزاد را نیز تحریک خواهد کرد. بنابراین اگر قیمت کارخانه‌ای خودروها اصلاح شود، افزایش قیمت در بازار آزاد نیز محتمل است.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904532

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو در فروردین و اردیبهشت چقدر نوسان داشت؟ / منحنی قیمت خودرو در بازار روندی نزولی دارد
  • آرامش در بازار خودرو
  • تسهیل در مرزها به افزایش صادرات به افغانستان منجر می‌شود
  • بازگشت هانسی فلیک به بایرن مونیخ، احتمالی که دیگر نمی‌توان آن را نادیده گرفت
  • روان‌سازی و تسهیل در مرزها منجر به افزایش صادرات به افغانستان خواهد شد
  • روان‌سازی در مرزها منجر به افزایش صادرات به افغانستان خواهد شد
  • چرا لاماری ایما هیبرید (HEV) ارزش خرید دارد؟
  • کشف بیش از ۳میلیون لیتر سوخت قاچاق در مرزها از ابتدای سال تاکنون
  • برچسب قیمتی چلسی روی روملو لوکاکو
  • نوسان قیمتی گوشت قرمز از ۴۵۰ تا ۸۸۰ هزار تومان